Поиск

Анонсы

 

Церковный календарь

Цитаты

«Как в окружающей природе различные цветы и травы украшают землю и служат человеку своей красотой, так и люди – дети Отца Небесного – служат, каждый по-своему, Богу и ближним своими добродетелями, способностями и Богом данными талантами»


«Господь наш Иисус Христос для нас, христиан, есть тем, чем является хлеб для нашего тела. Как тело не может жить без хлеба, так христианин не может жить без Христа. Как пища, которую мы употребляем, становится частью нашего тела – его костями, мышцами, образует организм, так Христос должен стать для нас тем, что составляет нашу жизнь»

«Только растрачивая себя можно стать богатым»

Блаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины (Сабодан Виктор Маркианович) «Великое всегда кроется в малом: непревзойдённое в смиренном; глубокое – в неприметном, тихом»

«Одухотворення живая сила любви в отношении к людям и есть выражение подлинной нравственности, которая является источником мира, гармонии, счастья»

«Господь принес Себя один раз в жертву Богу на Голгофе, но  посредством участия в установленням Им Самим Таинстве Евхаристии верующие имеют возможность снова и снова приобщаться к спасительной силе этой великой Жертвы  и одерживать полную победу над грехом, дияволом и смертью, поскольку Господь Своїм Воскресением победил всякое зло»


«Євхаристія обіймає Божественною любов’ю кожну людину, що прийшла у світ як творіння Боже, врятоване безцінною Кров’ю Хритса Життєдавця. Вона живить його нетлінною їжею в прощення гріхів та вічне життя»

«Свята Церква наповнена радості о Господі. Вона щедро роздає її всім бажаючим. Особливої радості ми причащаємося в дні Святої Пасхи. Вона виливається у торжество, духовний тріумф. Так буде завжди. Це свідоцтво того, що з нами завжди Воскреслий Господь – джерело цієї радості!»

«Про силу материнської молитви свідчить безліч прикладів із церковної та світської історії. Кожна мати розумом і серцем уболіває за своїх дітей не лише через органічну єдність із ними, а й через те, що ій дана від Бога благодать молитися і піклуватися про дітей своїх. Жодне материнське зітхання, жодна материнська сльоза не залишаються марними, не побаченими, не почутими небом»

«Пастир за висотою морального життя покликаний бути подібним до Христа. Як в образі Іісуса Христа людство побачило втілення моральних ідеалів, так і в пастирях Церкви люди завжди прагнуть побачити здійснення високих етичних чеснот. Духовне життя, що наближає пастиря до Бога, дає йому духовне пізнання Бога»

«Єпископи є наступниками апостолів Христа. Вони – стовпи Церкви, бо Церква – це громада вірних, побудована «на основі апостолів іБлаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины (Сабодан Виктор Маркианович) пророків, де наріжним каменем є Сам Іісус Христос, що на Ньому вся будівля, улад побудована, росте в святий храм у Господі»(Еф. 2, 20-21). Церква наша тому і є Православною, що зверігає від апостолів і вчення, і наступництво дарів Святого Духа»

«Різдво! Мир і благовоління в людських серцях, дар неба і землі. Різдво Христове – велика таємниця заручення Бога з людиною, початок нового життя, в якому понад усе – любов у всіх її моральних проявах»


«Євхаристія – ознаменування Нового Завіту між Богом і людьми. Кожний православний християнин прагне до Чаші спасіння. Приймаючи Тіло і Кров Христові, ми з’єднуємось з Господом. Святе Таїнство Причастя зміцнює нашу віру і є незмінним свідченням нашого вічного щастя, невичерпним джерелом нашої любові»

«Час Великого посту, Святої Чотиридесятниці – це Божий дар, який допомагає здобути гідні плоди на славу Божу і для свого спасіння. Потрібно користуватися цим даром, щоб принести гідні плоди покаяння і святості, правди й добра, без яких неможливо увійти в Царство Боже»

«Храм Божий – це місце звершення святих Таїнств, це училище віри і благочестя, які від Престолу Божого, в ім’я Його, подаються через Богом обраних і Богом поставлених служителів Святої Церкви Христової. Просвітити душу, наповнити її духовними дарами – ось призначення Святої Православної Церкви»

«Усе, що ми маємо в житті, є дар Божий, талант. Але найбільший дар від Бога нам, віруючим людям, - це християнська віра. Істинна віра здатна творити дива. Ми виховані у Православній вірі, але її, як дар Божий, потрібно берегти, зігрівати й примножувати всілякими чеснотами, справами любові та милосердя»

«Православ’я – це благодать і істина, принесена на землю Христом Спасителем; у ньому – висота, ширина і глибина; у ньому – бездоганне добро і правда. І водночас краса – як сяйво його вічної істини, як ідеальне відображення в ньому Божественного життя, сповненого гармонії. Саме у Православ’ї – запорука процвітання нашого народу»

«1020 років тому відбулося Хрещення Русі. Завдяки просвітителю і Христею Русі святому князю Володимиру з темряви ідолослужіння засяяла святість. Русь язичницька переродилася в Русь Святу: світло Євангелія просвітило нашу землю. У святій християнській вірі – витоки нашої культури: писемності, освіти й державності»

Блаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины (Сабодан Виктор Маркианович) «Священна подія Преображення Господнього нагадує нам усім: щоб увійти у славу, яку Господь показав на Фаворській горі і яку Він обіцяє Своїм вірним дітям, потрібно преобразити свою душу. Ми повинні відновлювати в собі спотворений гріхами образ Божий, щоб він розсіяв у кожному з нас до кінця цього земного життя, за яким почнеться життя нове»

«Благодать Святого Духа, видимо подана апостолам у вигляді вогненних язиків, тепер подається в нашій Церкві невидимо – в її святих Таїнствах, через наступників апостолів – пастирів Церкви – єпископів і священників»

«Священна історія Старого і Нового Завітів, уся святооцівська спадщина, церковне богослужіння невід’ємні від землі, що явила миру Спасителя. Тут, у Єрусалимі, - кульмінація історії людства, бо звідси походить спасіння і примирення з Богом хресною смертю і триденним Воскресінням Господа нашого Ісуса Христа»

«Що таке щастя? Щастя, насамперед, - у безцінному Божому дарі життя. Життя дає можливість людині виявити свою людяність, передусім у пізнанні себе як носія образа і подоби Божої. Для нас, віруючих людей, джерело життя і щастя - Бозі»

«Новий рік – це нові можливості послужити Богу і людям. Вступаючи у рік грядущий, слід пригадати особливу заповідь, названу Христом Спасителем новою: «Щоб ви любили один одного». Усім нам Господь благословляє трудитися для створення миру на землі й любові між людьми. На цьому шляху завжди з нами Бог і Його всесильна допомога»

 

Рейтинг@Mail.ru

ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU