Поиск

Анонсы

 

Разное

Поклоніння Богу (Неділя 5 -та після Пасхи, про самарянку)

Як правильно вклонятися Богу? Це питання, хвилювало, хвилює, та мабуть і завжди буде хвилювати людей. Відповіді на нього даються різними людьми також самі різноманітні. Однак, Святе Письмо доносить до нас слова Самого Спасителя, який однозначно відповідає і формулює де і як правильно поклонятися Богу.

Читать полностью...

 

Про тілесне і духовне здоров’я

20 – те століття явило світові великий сонм новомучеників та сповідників христової віри. Серед них виділяється постать особливої величини – видатний святитель і богослов, а одночасно з цим  доктор наук і професор, талановитий хірург Архієпископ Лука Войно-Ясенецький, пам’ять якого Православна Церква сьогодні молитовно вшановує.

Читать полностью...

 

Свята Земля

Митрополит Владимир Святая земля Иерусалим

 

Чи є в світі ще інша така земля, з якою було б  пов”язано стільки дорогих для людського серця спогадів? Священна історія Старого і Нового Заповітів, все святоотецьке насліддя і навіть церковне богослуження є невід”ємними від Землі яка явила світу Спасителя. Тут кульмінація історії людства, тому що звідси походить наше спасіння і примирення з Богом хресною смертю і Тридневним Воскресінням Господа і Бога нашого Іісуса Христа. Сюди, на Святу Землю, де Син Божий явився у плоті, де кожен камінчик, кожна стежина є мовчазними і одночасно красномовними свідками його Євангельської проповіді, звернені погляди кожної християнської душі, сповненої любові до Бога.

 

Читать полностью...

 

ДО СВЯТИНЬ З МИТРОПОЛИТОМ. СВЯТА ГОРА АФОН

ДО СВЯТИНЬ З МИТРОПОЛИТОМ. СВЯТА ГОРА АФОН

 

 

 

Святу гору Афон вперше я відвідав у 1966 р. Після того був ще декілька разів. Але щоразу, коли знову наближаюся до неї, душу огортає благоговійний трепет.

 

Читать полностью...

 

Рейтинг@Mail.ru

ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU